Covidåtgärder

Extra försiktighet är nödvändigt i vårt yrke som innebär nära kontakt med kunder. Vi på Lotus Flower har vidtagit ett antal åtgärder för att skapa en säkrare miljö för våra kunder och personal. Vi följer noggrant utvecklingen och Folkhälsomyndighetens och Frisörföretagarnas föreskrifter, krav och rekommendationer, Vi kommer friska till vår salong och förväntar oss att du som kund gör detsamma.

 

Hålla Avstånd

Vår luftiga och stora salong på total 117 kvadratmeter gör det lättare för oss att hålla avstånd från varandra. Vår lokal är anpassade för max 8 samtidiga kunder men vi försöker att ha så få kunder som möjligt i vår salong samtidigt. Vi har också infört varannan användning av frisörstolar för att öka avståndet mellan samtidiga kunder. Salongen har 4 frisörstolar men använder enbart 2 frisörstolar samtidigt.

I vår lokal får det vistas max 8 kunder samtidigt


Detta enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 


Vi ber om ditt samarbete och förståelse


Tillsammans hjälps vi åt att stoppa smittspridningen

 

Rengöring

Vi följer Arbetshälsoinstitutets instruktioner gällande städanvisningar av arbetsplatser för att förhindra virusepidemin. Vi är extra noga med rengöring och desinficering av salongens alla ytor samt våra arbetsverktyg efter varje kundbesök. Vi använder nytvättad kappa till varje kund och spritar frekvent handtag, kortmaskin, stolar, verktyg, väntrum, toalett etc. Vi erbjuder handtvätt och handsprit till våra kunder.

 

Ventilation

Vi följer Arbetsmiljöverkets Luft och ventilation rekommendationer gällande åtgärder för kommersiella och offentliga lokaler under den pågående coronapandemin. Salongen har ett modernt och effektivt ventilationssystem, med extra tillufts- och frånluftskanaler, anpassad för ren, filtrerad och frisk luft samt rengöring av förorenad inomhusluft. Utöver de vanliga tilluftskanalerna, har vi även en öppen ytterdörr för att säkerställa bättre tilluft. Vi byter även ventilationsfiltrena oftare.

 

Munskydd och Visir

Det finns inget krav att kunder skall bära munskydd när de besöker vår salong, men vi ber dig som inte är vaccinerad att använda munskydd när du besöker oss. Vid behov använder vår personal munskydd eller visir under behandlingar. Du som kund får ställa krav att personen som behandlar dig bär munskydd under hela din behandling. Vi erbjuder även munskydd till de kunder som önskar att bära munskydd under sin behandling. 

 

Självtesta dig själv

Få snabbt svar på om du har covid-19 med apoteket självtest. Inom loppet av 15-30 minuter kan ett antigentest, även kallat självtest eller snabbtest, avslöja om du utan symtom kan ha en pågående infektion av covid-19. Läs mer här.

 

Vaccination

Alla som jobbar hos oss är vaccinerade, Vi hoppas att även våra kunder är vaccinerade när dem besöker vår salong. Vi är tacksamma att du som inte är vaccinerad meddelar oss så vi använder handskar, munskydd eller visir för att skydda oss och våra andra kunder mot smittspridning.
 

Riskgrupper

Vi vidtar särskilda åtgärder för er som är i riskgrupper; bland annat tas du in enskilt i salongen. Nämn vid bokning att du tillhör en riskgrupp.

 

Ombokning

Kontakta oss och boka om din tid om du har det minsta sjukdomstecken eller symptom.

 

Öppettider

Måndag-Fredag: 11:00 - 18:00

Övriga tider: Tidsbeställning

 

Vi hinner inte alltid svara på alla telefonsamtal, men vi svarar alltid på meddelande och mail

 

Parkering

Två timmars gratis parkering både strax utanför och i närliggande gatan

 

Hitta oss